вторник, 13 септември 2016 г.

Къде да инвестирам парите си

Искате парите ви да работят за вас? Ако отговорът ви е „да“, то по-добре ще е да намерите друга алтернатива за спестяванията ви, които стоят на депозит, в най-добрия случай при около 1% лихва годишно. Ето пет инвестиционни възможности за парите ни, като е важно да уточним, че този материал не е препоръка за покупко-продажба на активи и/или ценни книжа. 
 държавни ценни книжа. 
Акции ,дивидент ,фиксирана доходност 

Имоти Липсата на достатъчно нови проекти в големите градове на страната, и най-вече в София, успя да повиши цените на останалите имоти, предлагани на пазара. Имот може да се закупи не само с пари в брой, а и с кредит, като трябва да знаем, че лихвите, предлагани днес от банките, са на рекордно ниски нива. Имотите също така могат да носят и значително по-добра доходност (най-често между 5-6% годишно), ако бъдат отдавани под наем. Едностаен в София цел отдаване под наем.

Земеделска земя Тази инвестиция никога няма да остарее, тъй като, както знаем - „вече не я произвеждат“. Въпреки желанието на доста активни на пазара фондове, цената през 2016 г. да се понижи (за да купуват на по-ниски цени), това така и не се случи. На пазара в момента, освен традиционните играчи, има и физически лица с високи дохСоди, търсещи окрупнени парцели. Именно това трябва да знаете и търсите – колкото е по-голям вашият парцел земя, толкова по-висока ще е стойността му. В случай че закупите 10 или 20 дка, добре ще е да проверите чия собственост са съседните имоти, за да можете да увеличите значително стойността на вече притежаваните. 


Щатски акции/индекси Не, тук не става въпрос за покупки, а за продажби. Докато на Българска фондова борса късите продажби (или очакванията на инвеститорите да видим по-ниски цени на даден актив в бъдеще) са възможни при едва две позиции към момента, то в САЩ можете да скъсите (т.е. да продадеш с надеждата в бъдеще да го купиш на по-ниска цена и да спечелиш разликата) всичко – от злато, сребро и петрол до акциите на отделни компании и основните борсови индикатори, търгуващи се близо до рекордните си стойности. Редица щатски анализатори прогнозират спад на щатската борса в идните седмици и месеци, а водещи инвеститори, като Джордж Сорос, Карл Айкън, Марк Фабер и Джефри Гъндлах, предричат срив на пазарите в близко бъдеще. 

Собствен бизнес Най-висока доходност от дотук изброените алтернативи може би ще ви предложи собственото бизнес начинание. Да, наистина само малка част от бизнесите продължават да съществуват след третата година, но тези, които успеят да се наложат на пазара с иновативни продукти и услуги, увеличават първоначалната си инвестиция в пъти. Кой е казал, че бизнес се прави с много пари? Нужни са само добра идея, много работа и малка доза късмет. 

Според парите които разполагате и в това може да инвестирате , ако сте рисков играч и вмемете кредит ,после ипотекирате и него и купите друг актив в един момент при рязка обезценка на валутите може да се окажете и с 10 актива ,апартаменти ,земеделска земя но не забравяйте че може да има и спад и да не може да обслужвате кредитите и да ви вземат всичко.

Бизнес  ще правите завод за врати , сключвате договори с всякакви фирми да ви купуват вратите из цяла Европа и с тях отивате в бамката и искате финансиране за построяване на завода , после искате за оборотни средства , а после рефинансиране или продавате дял от завода или отивате на борсата и обещавате 90 процента от печалбата да раздадете като дивидент и има вариант да наберете финансиране ако например обещавате фиксирана годишна доходност 12 процента ,току виж ви дали 2 или 4 милиона да си построите завода и се видите в пари,а ко имате хубав бизнес план , потенциал за разтеж и нови работни места. После ако нищо не продавате ще ви вземат завода за врати най много.
Ще правите фабрика за кисело мляко но този път сключвате договор с вериги.
Ако се провалите има давност и пак стартирате
Мнението е лично.

Пари за черни дни

Пари свободни  за инвестиране 10 бона , 100 бона , милион

Няма коментари:

Публикуване на коментар